Ata që kërkojnë të përmirësojnë kujtesën e tyre me gjasë mund ta provojnë duke ngrënë sa më shumë çokollatë.

Studimet e reja tregojnë se trajtimi me “sheqer” në fakt e forcon kujtesën dhe e mban trurin e shëndetshëm.

Ekspertët thonë se një kemikat në çokollatë e quajtur flavanol mund të bashkëveprojë në efektin e gjumit dhe mundet t’ju ndihmojë atyre njerëzve që vuajnë nga pagjumësia.

Studimi i tyre i fundit afatgjatë konfirmon se përfitimet për gjumin dhe kujtesën lidhen me çokollatën.

Flavanolet janë përbërës natyralë që përmirësojnë trurin dhe funksionimin e tij përkrahë efektit mbrojtës. Studimi, që është bërë nga ekspertët prej “University of L’Aquila”, Itali, ka gjetur vëmendjen se me një dozë të flavanoleve mund të përmirësohej kujtesa, shpejtësia e trurit dhe mënyra më e shpejtë e komunikimit.

Ky rezultat sugjeron se flavomnolet në kakao mbrojnë gjendjen kognitive duke përmirësuar pëerformancat kognitive’ thotë autorja që kishte bërë studimin Dr. Valentina Socci.