Dubai vazhdon të përcaktojë luksin dhe kjo vërtetohet më së miri me kompleksin më të ri që po ndërtohet.

“Rosemont Hotel and Residences” po ndërtohet në një sipërfaqe prej 609 km katror dhe pritet të hapë dyert në vitin 2018.

Ky kompleks do të përbëhet nga dy kulla 47 katëshe, hotel, rezidenca, plazh artificial, ambiente argëtimi dhe një pishinë prej qelqi, e vendosur mbi rrugët e Dubait.

Por, e veçanta e këtij kompleksi do të jetë ndërtimi i një pylli, me një sipërfaqe prej 23 km katrorësh, një risi për një vend si Dubai, i vendosur mes shkretëtirash.

Ky kompleks është projektuar nga “ZAS Architects” dhe ndërtimi i tij do të kushtojë rreth 500 milionë dollarë, përgatiti Express.