Dubai tashmë është shtëpia e ndërtesës më të lartë në botë, ishujve artificialë dhe hotelit të parë në botë me një pyll të tërë në brendësi tw ambienteve.

Por tashmë ai është bërë edhe shtëpia e parkut më të madh të nëntokësor në Tokë.

Parku 1.5 milionë metra katror duket se është frymëzuar nga filmat më të njohur fantastiko-shkencor.

Parku me një kosto prej 1 miliard dollarësh u hap nga sundimtari i Dubait, Sheiku Mohammed bin Rashid.

Për më tepër shikoni fotot nga ambientet e këtij parku.