Janë të shumtë ato startupe të cilat po përpiqen të shndërrojnë garat me dronë në një sport sa serioz aq edhe profesional por edhe fitimprurës.

Drone Racing League ka gjetur goxha mbështetje. Kjo ligë ka një numër marrëveshjes televizive dhe gëzon mbështetjen e disa investitorëve.

Një prej gjërave me të cilin më së shumti krenohet DRL është teknologjia e saj. Droni i saj quhet Racer3 dhe përdoret nga çdo pilot i ligës.