Drejtori ekzekutiv i kompanisë “Amazon” Xhef Bezos e ka zëvendësuar themeluesin e “Majkrosoft” Bill Gejts në vendin e parë të listës së njerëzve më të pasur në botë, të cilën e formon Forbs. Pasuria e tij vlerësohet në 90 miliardë euro.

Kur u hapën sot bursat, aksionet e “Amazon” janë rritur për 1,6 për qind dhe kanë kontribuar që Bezos të ketë pasuri prej 90,6 miliardë dollarëve, respektivisht 500 milionë dollarë më shumë se Gejts.