Amanda Holden 32 vjeç nga Portland, Oregon, ka arritur të kursejë plot 30 mijë dollarë për 8 muaj duke ngrënë në kazanët e plehrave. Ajo uli shpenzimet duke kërkuar ushqim në koshat e mbeturinave dhe në këtë mënyrë mblodhi 30 mijë dollarë. Amanda hoqi dorë edhe nga puna, kurse me kursimet e saj nisi të udhëtonte për një vit.

“Kam punuar në një zyrë me shumë meshkuj. Unë haja ushqimin që linin ata. Kishte disa raste kur nuk gjeja mbetje të ushqimeve dheduhet ta bleja. Nuk duhet të qendroja kurrë pa ngrënë”, tha ajo.

Pasi kurseu shumën e parave që i duhej, Amanda udhëtoi për në Meksikë dhe Amerikën e Jugut ku dhe zbuloi pasionin e planikimit financiar për gratë. Kur u kthye në SHBA, lloi biznesin e saj duke trajnuar gratë se si të kursejnë.