Në Kuvendin e Kosovës, ulëse po kërkojnë edhe disa shoqata shqiptare nga diaspora.

Sipas tyre, mërgata duhet të këtë përfaqësuesit e tyre në parlament.

Por, një gjë e tillë nuk po del të jetë aq e lehtë dhe e thjeshtë për t’u realizuar.

“Vende të rezervuara ka për të gjitha minoritetet dhe mërgata që me numër është  e madhe po përjashtohet të mos ketë vende të rezervuara”, tha një mërgimtar për Klan Kosova.

Por ai nuk dëshiron përfaqësim nëpërmjet partive politike.

Kjo kërkesë mbështetet edhe nga organizata Germin, e destinuar për diasporë.

Megjithatë drejtoresha e saj Liza Gashi, nuk është aq e lehtë dhe e thjeshtëë rezervimi i ulëseve në Kuvend.