Shkencëtari, David Spiegelhalter ka bërë një deklaratë, e cila i ka tronditur të gjithë.

“Brenda vitit 2030 nuk do të bëjmë më seks, duke rrezikuar ekzistencën e qenies njerëzore. Unë mendoj se kjo është për shkak të llojeve të ndryshme të stresit.

Gjithashtu edhe për shkak të lidhjes gjithmonë e më të madhe me telefonat, tabletat, kompjuterin etj., dhe kontrolleve të vazhdueshme të mesazheve, video dhe gjëra të tjera gjatë natës, për shkak se asgjë nuk tërheq në televizor”,- shkruan ai në librin e tij Seksi sipas numrave.”

Për vërtetimin e kësaj shkencëtarit i vijnë në ndihmë edhe statistikat e raporteve seksuale. Ato tregojnë numri i marrëdhënieve seksuale ka rënë ndjeshëm në 30 vitet e fundit duke kaluar nga pesë herë në muaj në vitet ‘90, në katër herë në vitet 2000 dhe në tre herë duke nisur nga viti 2015.