Të gjithë kemi qenë në situata kur pak ose shumë është dashur të paguajmë taksinë.

Por, duhet pasur parasysh se çmimet e taksive dallojnë shumë nga shteti në shtet, ashtu që diku  taksimetri “kap vlera astronomike” dhe kjo nuk duhet t’ju habisë aspak.

Dhjetë qytetet në të cilat taksitë janë më të lirë për kilometër:

Kajro – 10 centë

Bangkok – 15 centë

Moskë – 23 centë

Meksiko Siti – 23 centë

Xhakarta – 26 centë

Bangalor – 26 centë

Mumbaj – 27 centë

Pekin – 29 centë

Kuala Lumpur – 32 centë

Bukuresht – 36 centë

Qytetet me taksitë më të shtrenjtë për kilometër:

Cyrih – 4,47 euro

Gjenevë – 2,86 euro

Tokio – 2,5 euro

Londër – 2,4 euro

Berlin – 2 euro

Amsterdam – 2 euro

Këln – 2 euro

Kopenhagë – 1,9 euro

Antverpen – 1,94 euro

Shtutgart – 1,94 euro