Ushqimi i duhur për rritjen e shëndetshme të flokëve dhe thonjëve

Thonjtë dhe flokët e shëndetshëm janë në përgjithësi një shenjë e shëndetit të mirë dhe të ushqyerit e mirë.

Eksperimentet e ndryshme kanë treguar se ushqimi i duhur është thelbësor për rritjen e shëndetshme të flokëve dhe thonjëve.

Gjenetika dhe shëndeti janë faktorë për mirëqenien e flokëve. Për shembull, nëse jeni vazhdimisht nën stres dhe regjimi juaaj ushqimor është i dobët, lëkura juaj do të fillojë të thahet, flokët t’iu bien si dhe të keni thojnë që thyhen lehtë.

Por çfarë duhet të konsumoni për të pasur thonjë dhe flok të shëndetshëm?

Shihni më poshtë një listë të ushqimeve.

Salmon

Arra

Thjerrëza

Spinaq

Patate të ëmbla