“Shpresojmë shumë shpejtë që do të futet në procedurë qeveritare dhe pasi të miratohet në Qeveri do të dërgohet në Kuvend, do të kërkoj me insistimin e Komisionit Evropian dhe me mendim të Komisionit të Venedikut, por nëse ky proces do të vonohet, Parlamenti do ta votojë”, kështu u përgjigj, zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane, Bujar Osmani, në pyetjen se a do të implementohet ligji për gjuhën shqipe në 100 ditëshin e parë të Qeverisë, gjegjësisht përpara zgjedhjeve lokale.

Në lidhje me këtë çështje, edhe kryeministri Zoran Zaev, tha se ligji për gjuhët do të miratohet përpara zgjedhjeve lokale