Sipas specialistëve organi mashkullor rritet deri në moshën 17 vjeç, pas asaj periudhe, nuk konstatohet më asnjë lloj zhvillimi. Djemtë që janë nën këtë moshë, kanë shumë gjasa të zmadhojnë përmasat e organit të tyre përmes procesit të masturbimit kronik, 1-2 herë në ditë.

Të tjerët, të cilët nuk e kanë arritur madhësinë e dëshiruar, nuk kanë asnjë arsye pse të mos ndihen mirë, pasi falë një bime specifike, tani mund të vërejnë përmirësim të dukshëm sa në madhësi po aq dhe në fortësi.

Muira puama është ekstrakti i një bime të quajtur Ptychopetalum olacoides, një pemë e vogël që kultivohet në Brazil. Gjethet e saj janë të vogla, të gjelbra në sipërfaqe, dhe kafe e errët në pjesën e poshtme. Lëvorja dhe rrënjët e kësaj bime, mblidhen dhe përdoren për përgatitjen e disa produkteve bimore. Ato përmbajnë një zinxhir të gjatë acidesh yndyrore, sterole, kumarin, lupeol dhe alkaloidë muirapuamine.

Në pamundësi të gjetjes së kësaj bime, është zbuluar edhe një lloj tjetër, thuajse identike, Ptychopetalum uncinatum, me të vetmin dallim se ka një koncetrim më të ulët të lëndës kimike, luepolit. Rrënja dhe lëvorja përdoren për trajtimin e shumë sëmundjeve.

Pas një hulumtimi të kryer në vitin 1990 nga Zak Waynsberg , në Institutin e Seksologjisë (Paris), u vërejt se 62% e meshkujve që u trajtuan me Muira Puama, shfaqën rritje të ndjeshme të organit gjenital dhe më shumë dëshirë për marrëdhënie seksuale.

Çfarë duhet të bëni?
Procesi është mjaft i lehtë. Një një xhezve zieni për rreth 15 minuta, në zjarr të ulët, një ugë gjelle lëvore ose rrënjë muira puama dhe pastaj konsumojeni në formë çaji. Studime të panumërta kanë dëshmuar se ekstrakti i bimës në fjalë, ka efekt rritës, tonik dhe çlodhës. Në përgjithësi, përmirëson gjendjen shpirtërore si dhe relakson kapilarët që bartin gjakun deri aty poshtë, duke nxitur kështu procesin e ereksionit.

Kujdes:
Përdorimi i saj nuk këshillohet për personat që vuajnë nga sëmundje të ndryshme nervore, pasi mund të stimulojë ankth.