Bajamet e kanë prejardhjen nga Azia dhe janë farat e frytit të drurit të bajames.

Studime të shumta kanë treguar për një sërë përfitimesh shëndetësore që vijnë nga konsumimi i tyre.

Ato përmbajnë vitaminën E, magnez, flavonoide, fibra dhe proteina,