Shkruan: Albert Ramadani

Kryeministrja serbe,Ana Brnabiq ne pronocimin e saje lidhur me Kosoven,the se per normalizimin e marredhenive ne mes serbis dhe kosoves,duhet fillimisht ta gjejm nje zgjidhje per serbet qe jetojn pjesen veriut,ku kjo kerkoj ne lloj autonomie per serbet e veruit.Ajo prentendon tashe ne ciklin e ri te bisedimev te cilat do te nisin shpejt posa te formohet qeveria e re ne kosove,bisedimet e ndermjetsuar nga BE.

Ne rast qe vjen ne shprehje nje autonomi per serbet e veriut si shkembim per normalizim te marredhenieve ne mes Kosoves dhe Serbis,ku kjo fundit qe te ket arsye ta njohe pavarsin e kosoves,delegacioni kosovar duhet te kerkoj nga bashkesia nderkombetare zgjidhje edhe per shqiptaret e Presheves,Bujanovcit dhe Medvegjes, ku fillimisht te jene pjes e delegacionit ne bisedime ku edhe ksaj pjese ti jepet Autonomi.

Autonomit pa te drejte shkeputje ?!