Nëse ndonjëherë ju rastis të gjendeni në një situatë ku dikush pranë jush përjeton sulm në zemër, atëherë mos krijoni panik, por vetëm ndiqni këto instruksione dhe shpëtojeni një jetë.

Përbërësi i vetëm që duhet për ta ndaluar sulmin e zemrës është speci i kuq.

Mjekë të ndryshëm kanë pohuar se asnjëherë nuk e kanë humbur nga sulmi në zemër, pasi gjithmonë mbajnë me vete spec të kuq.

Në çastin e parë që fillon të ndodh sulmi, çfarë duhet të bëni është ta merrni një lugë gjelle piper të specit të kuq dhe ta vendosni në ujë të nxehtë – sikur të ishte një çaj speci.

Nëse pacienti është pa vetëdije, vendosjani disa pika ekstrakt piperi nën gjuhën e tij.