Presidenti Bashar al-Assad, është shfaqur në monedhën siriane për herë të parë, ku portreti i tij është shtypur në një kartëmonedhë të re 2.000 pound që hyri në qarkullim të dielën.

Guvernatori i bankës qendrore Duraid Durgham, tha se bankënota prej 2000 pound ishte një nga disa bankënota të reja, të shtypura disa vite më parë, por vendimi për ta vënë atë në qarkullim ishte vonuar “për shkak të rrethanave të luftës dhe luhatjeve të kursit të këmbimit”.

Kartmonedha e re është e barabartë me rreth 4 dollarë në kursin e këmbimit aktual.