Artistët rusë Anastasiya dhe Sergej Lutsenko, krijojnë kukulla kaq realiste, saqë ato duken si versione më të vogla të njerëzve të vërtetë, transmeton Klan Kosova.

“E nxjerrim frymëzimin tonë nga jeta e përditshme”, tha dyshja.

“Është gjithmonë interesante të shikosh njerëzit dhe të gjejmë disa lloje të karaktereve që dalin nga turma”.

Ata filluan të bëjnë kukulla në vitin 2011, por kurrë nuk e kanë përsëritur të njëjtin dizajn dy herë.

“Çdo kukull ka historinë e vet dhe është një lloj. Është shumë e rëndësishme për ne që të përdorim elementë dekorative [dhe gdhendje] që janë unike për secilën kukull”.

Të dy, Anastasiya dhe Sergey kanë diploma të artit klasik dhe janë piktorë të kualifikuar, por shpejt u zhvendosën në dizajn grafik dhe përfundimisht gjetën veten duke bërë kukulla.