Besohet se lakra është një nga perimet më të shëndetshme që përdoret për ushqim ashtu si dhe në mjekësi alternative.

Lakra ka një traditë shekullore që përdoret në recetat natyrale lidhur me sëmundjet e ndryshme, veçanërisht lëngu i lakrës, transmeton Klan Kosova.

Lakra ka vitamin C, minerale që janë të rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm.

Lakra dhe konsumimi i lëngut të lakrës rikthen mungesat e vitaminave dhe mineraleve dhe zakonisht preferohet për njerëzit me shëndet të brishtë.

Lëngu i lakrës është poashtu i njohur për efektet detoksifikuese. Lëngu i lakrës ka një ndikim pozitiv në lehtësimin e ulcerës së stomakut.

Poashtu ky lëng ndihmon në dhimbjet e kokës.

Njerëzit që përfshijnë lakrën në regjimin ushqimor disa herë na javë ulin rrezikun e kancerit.

Lëngu i lakrës poashtu është përdorur shumë për dhimbjet e veshit dhe dëgjim më të mirë. Vendoseni një pambuk në lëngun e lakrës dhe vendoseni në veshin tuaj para se të shkoni në shtrat.

Ky lëng ndihmon shumë edhe kundër kapsllëkut, derisa kur kombinohet me lëngun e rrepës ose karotës ndihmon tek personat që kanë mungesë kalciumi.