Sekretari i përgjithshëm i KB-së Antonio Guteresh shprehu keqardhje për shkak të vdekjes së disidentit kinez dhe fituesit të Çmimit Nobel për paqe Lui Sjaobo dhe shprehu ngushëllim, deklaroi zëdhënësi i Gutereshit, Stefan Duzharik.

Ministri britanik i Punëve të Jashtme Boris Xhonson deklaroi se disidenti kinez duhet që të merrte leje që të mjekohej jashtë vendit.

“Liu Sjaobo duhej ta lejonin të mjekohej jashtë, diçka që autoritetet kineze disa herë ia ndaluan”, shtoi Xhonson.