Vietnami ka filluar shpimin e naftës në një zonë të Detit të Kinës Jugore, raporton “BBC”.

Një konsulent i industrisë së naftës njoftoi se një anije shpimi që i përkiste firmës ndërkombëtare “Talisman-Vietnam” ishte duke punuar jashtë bregut të Vietnamit.

Kjo duket të jetë arsyeja pse një gjeneral i lartë kinez priti një vizitë zyrtare në Vietnam muajin e kaluar.

Kina pretendon pothuajse të gjithë Detin e Kinës Jugore, duke përfshirë edhe shkëmbinjt nënujorë dhe ishuj të kontestuar edhe nga vende të tjera.

Sipas Ian Crosse, anija u vendos në atë zonë detare larg bregut vietnamez më 21 qershor.