Shpesh herë keni dëgjuar që para një fjalimi të rëndësishëm tuajin përballë publikut apo të të pranishmëve të shoqërisë në një dhomë, mund t’i shmangni emocionet e paraqitjes tuaj duke konsumuar pak alkool apo verë.

Por, për fat të keq,  një gjë e tillë ndonëse ju bën më pak të shqetësuar për shfaqjen tuaj, hulumtuesit në Gjermani, kanë bërë të ditur se kanë zbuluar krejt diçka tjetër.

Pra, të gjithë pëlqeni një komunikim të rrjedhshëm dhe të kuptueshëm të të folurit, por, kur para një paraqitjeje të tillë pini alkool për të larguar emocionet, fjalimi juaj do të jetë tmerrësisht i keq.

Hulumtuesit gjermanë angazhuan 62 vetë, të cilët ishin të shqetësuar për të folur para një auditori dhe 60 të tjerëve, duke u dhënë disa pjesëmarrësve tri vodka dhe juice, për të marrë anën paraprake.

Grupi nervor u ndje më mirë për pije, por auditori i tyre i vlerësoi fjalët e tyre si më të këqijat.

T mobile In article [4]

Krahasuar me ata që pinin vetëm lëng portokalli, grupi guximtar holandez dështoi në performancën sociale, duke përfshirë kontaktin e syve, nervozizmin dhe rrjedhën e bisedave,.

Mund të ndodhë që disa pije të ndërhyjnë në proceset mendore të nevojshme për të dhënë një fjalim efektiv.

Studimi, i udhëhequr nga Universiteti i Këlnit, thotë se alkooli punon mirë për të reduktuar ankthin social në individë nervorë por dëmton rëndë të shqiptimin e fjalëve tuaja!