Vmro-Dpmne parti e katandisur. Ajo kërkon të jepë dorëheqje ministri i shëndetësisë z. A.Taravari, sipas tyre se kjo ministri nuk paska bërë mjaftë lidhur me indentifikimin e shkaqeve për vdekjen e dy personave nga f. Simnicë e Gostivarit. Në fakt identifikimi i sëmundejs virale në fazë të parë qenka bërë, ndërkaq Vmro-ja tani më e katrandisur dyshon se a qenkan furnizuar reagens për diagnostifikimin e sëmundjes. Shtrohet pyetja , a nuk është hipokrizi e këtyre hajdutëve që propaganduan milijarda denarë investime në këtë digaster e në fakt ky digaster është i zbrazur si ena bosh ?! Madje , pse këta hajdutë një dekadë nuk aritën të parashikojnë dhe të programojnë furnizim të reagensave për diagnostifikimin kësaj lloj sëmundjeje e ndërkaq pohojnë se pse Taravari nuk e paska bërë për 52 dytë udhëheqje të këtijë digasteri, Vmro-istë xhambas edhe ate xhambas hajdutë apo jo ?! Unë do të kërkojë dorëheqjen e ministrit Taravari atëherë kur digasteri i tij nuk do të ofrojë trajtim adekuat mjekësorë për këta hajdutë në ambullantat e Idrizovës !