Kreu i sigurisë së Forcave ajrore gjermane gjeneral-major, Ansgar Riks ka filluar një iniciativë për të luftuar kërcënimet kibernetike, ku duke cituar disa hulumtime, ai thotë se hakerët mund të marrin kontrollin e aeroplanëve ushtarakë me ndihmën e pajisjeve në prej vlerë 5,000 eurove.

Një zëdhënës i Ministrisë gjermane të Mbrojtjes tha për Reuters se zhvillimi i ri i ekspertizës kibernetike të aviacionit, ngrit vetëdijen mbi kërcënimet kibernetike për projektet e kërkimit teknik dhe pajisjet e sistemeve të mbrojtjes së aeroplanëve.