Vitin e kaluar, po në të njëjtin muaj, në korrik, vullkani gjigant i Vezuvit në Campania të Italisë rrezikoi të shpërthejë. Sipas shkencëtarëve, ky vullkan, i cili deri më tani është menduar se ka vdekur, vitin e kaluar u fol se mund të shkaktonte një katastrofë në të gjithë Europën.

Mirëpo ka kaluar një vit deri atëhere dhe vullkani i Vezuvit është rizgjuar duke shpërthyer. Tek banorët që janë vendosur afër vullkanit është përhapur panik.

T mobile In article 1

Ai është përhapur me shpejtësi duke arritur rreth dy kilometra. Emergjencat civile deri më tani kanë shpërngulur rreth 60 banorë.