Koreja e Veriut besohet të ketë kryer një test të ri të raketave, njoftoi këtë të premte media publike japoneze “NHK”, duke cituar zyrtarë të Qeverisë japoneze.

Një “trup fluturues që konsiderohet të jetë një raketë” është nisur, thanë zyrtarët japonezë, duke shtuar se ata aktualisht po mbledhin informacion për analiza të mëtejshme.

Ata i thanë “NHK” se raketa mund të hyjë në zonën ekskluzive ekonomike të Japonisë dhe kanë lëshuar paralajmërime për anijet.

Ndërkohë, Ministria e Jashtme japoneze njofton se po mbledh dhe analizon informacionet.