Autoritetet greke janë vënë në alarm të kuq pas gjetjes së një pakoje të dyshimtë në afërsi të banesës së ambasadorit amerikan në Athinë.

Sipas autoriteteve greke, pakoja ishte lënë në një trotuar pranë banesës së diplomatit amerikan.

Policia izoloi menjëherë zonën dhe specialistët e policisë larguan brenda pak minutash pakon e dyshimtë, e cila u dërgua në Drejtorinë e Policisë së Atikës për ekzaminim.

Burime policore thanë se pakoja nuk përmbante gjë të dyshimtë, por rasti tregoi se autoritetet reagojnë shumë shpejt kur bëhet fjalë për ruajtjen e objekteve të rëndësisë së veçantë, siç janë ato me interes amerikan.

Në të kaluarën Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Athinë është bërë disa herë objekt sulmesh nga organizatat terroriste vendase.

Gjithësesi, në këtë rast vlen të përmendet se në momentin e gjetjes së pakos, ambasadori amerikan nuk ndodhej në banesën e tij, por po vizitonte kampet e emigrantëve në ishullin e Lezbos.