Shpesh e keni dëgjuar si emer “Deti i Vdekur”, apo ndoshta edhe e keni vizituar për pushime. Por, a iu ka shkuar mendja ta deshifroni pse e mban këtë emer?

Emeritmin nuk e ka marrë për ndonjë fatkeqësi njerëzore, por në ujrat e tij nuk zhvillohet jeta e gjallesave të tjera.

Deti i Vdekur ka marrë këtë emer nga përmbajtja të lartë e kripës, gjë që e bën të pamundur që jeta e gjallesave të lulëzojë në ujërat e tij.

Deti i Vdekur përmbanë rreth 33% krip dhe është afërsisht 8.6 herë më i kripur se një oqean, kështu duke fituar edhe pseudonimin “Deti i Kripur.”

Deti i vdekur gjendet në mes Izraelit dhe Jordanisë.