Nga Albert Ramadani

Me 3,gusht fillon e kur do të përfundon nuk dihet,dikun ne shkurtt ë viti 2018 ?

Me 3,gusht do të mbahet vetum,mbledhjen konstituive

Verifikimi i mandateve të deputeteve,dhepas verifikimit të mandateve, deputetët betohen solemnisht.

Betimi i deputetëve

T mobile In article [4]

Teksti i deklaratës është: “Unë, deputet i Kuvendit të Republikës së Kosovës, betohem se me nder e me përkushtim do ta kryej detyrën time dhe do ta përfaqësoj me dinjitet popullin, do të punoj në interes të Kosovës dhe të gjithë qytetarëve të saj, do të angazhohem për mbrojtjen dhe për respektimin e kushtetutshmërisë dhe të ligjshmërisë, për mbrojtjen e tërësisë territoriale dhe të integritetit institucional të Kosovës, për garantimin e lirive dhe të drejtave të njeriut, në përputhje me ligjet e vendit dhe me standardet evropiane.” Betohem!.

Për at deputet apo deputete që do të mungon ne mbledhjen konstituive të legjislaturës, kur bëhet betimi, betimin mund ta bën edhe në mbledhjen e parë të radhës,pas konstituimit.

Dhe krejt pas ngjarjes soleme do vazhdoje lufta e partive dhe koalicioneve për pushtet

Shtrohet pytja a do të kemi institucione apo do të zvarriten deri 45 ditët para zgjedhjeve lokale të caktuar të mbahen me 22,tetor dhe kur i afrohemi ne  para 45 ditëve, para zgjedhjeve lokale,Ky president me konsultim me parti politike do ti shpall zgjedhjet parlamentare krahas atyre lokale, qe do të thotë dy palë zgjedhje me te njejtën date dhe kto zgjedhje nisen me 22 tetor dhe sa do të zgjasin pas certifikimit deri ne zgjedhjen e qeveris se re dhe kur do të certifikohen zgjedhejt lokale për kryetar komunave me shpres ne fund të janarit apo fillim muajit shkurt te 2018-s.

Me 22 tetor të ktij viti,nisë beteja për ekzekutivin qendrore dhe për at lokale.

Me 3,gusht fillon e kur do të përfundon nuk dihet,dikun ne shkurtt ë viti 2018 ?

Global