Gjatë kohës së faljes së namazit në Hramovnoj, ka shpërthyer një konflikt mes palestinezëve dhe policisë izraelite, ku sipas Gjysmëhënës së Kryqit të Kuq Palestinez, janë plagosur 46 persona brenda faltores.

Siç raporton AFP, dhuna ka filluar menjëherë pas hyrjes së besimtarëve në faltore.

Global