Gjykata e Lartë e Arabisë Saudite ka dënuar me prerje koke 14 persona, duke përfshirë edhe një student, për pjesëmarrje në një protestë kundër qeverisë së vendit.

Të dënuarit me vdekje, studenti Mujtaba al-Suvejket, i cili kishte planifikuar të studiojë në SHBA dhe 13 burra, u bashkuan në protestantë antiqeveritare që u bë e njohur si “Pranverës arabe” në vitin 2011 dhe 2012.