Jeta e 10-vjeçareje ka marrë një kthesë të papritur kur u përdhunua brutalisht nga xhaxhai i saj, nga i cili pret tashmë edhe një fëmijë.

Por një gjykatë indiane urdhëroi prindërit e vogëlushes thanë se ajo ishte shumë e re dhe shtatzënia e saj ishte shumë e përparuar për të abortuar, raporton “The Independent”

Vajza, e cila nuk është identifikuar, është gjashtë muaj shtatzënë dhe kërkoi kujdes mjekësor pasi nëna e saj pretendoi se xhaxhai i saj kishte abuzuar disa herë seksualisht me të.

Prindërit e vajzës zbuluan se vajza e tyre ishte shtatzënë pasi u ankua për dhimbje stomaku.

Ajo më vonë ajo i tha nënës  se xhaxhai i saj e kishte përdhunuar mbi 20 herë kur vinte për vizitë në shtëpinë e familjes.

Xhaxhai u arrestua dhe prindërit i kërkuan gjykatës një aborti, shkruan syri.net. Por gjykata mohoi abortin sëbashku me  një panel mjekësh të cilët ekzaminuar me kujdes vogëlushen.

“Nëse ndërprisni shtatzaninë atëherë rreziku për jetën është më i madh,” tha një nga mjekët në një intervistë për gazetën amerikane “The Washington Post”.

Edhe pse në Indi, aborti është i lejueshëm me ligj, gjykatat kanë bërë përjashtime nëse jeta e nënës është në rrezik.