Nëse nuk arrini të grumbulloni respekt në vendin e punës, mund të dëshironi të rishikoni fjalorin e zyrës tuaj.

Sipas një studimi të ri, ka fraza të caktuara që i lënë kolegët që fluturojnë, duke përfshirë ‘bazën e prekjes’, ‘ne jemi në një udhëtim’ dhe ‘shënojmë një qenush’.

Hulumtimi i ri zbuloi se frazat si këto, të cilat bien në zhargonin më të bezdisshëm të punës, shkaktojnë që punonjësit të rënkojnë mentalisht dhe të fiken, shkruan Daily Mail, transmeton KK.

Përderisa mund të jeni të bindur se zhargoni juaj menaxherial është duke frymëzuar punonjësit tuaj, hulumtimi zbulon se shumica e tyre janë të habitur plotësisht nga biseda juaj dhe nuk kanë një ide se çfarë po përpiqeni të konkludoni.

”Nuk është e drejtë”

”Kështu e kemi bërë gjithmonë”

”Pa problem”

”Mund të jetë idiotësi, por …”

”Më duhet vetëm një minutë kohë”

”Do të përpiqem”

”Nuk e kam në përshkrimin e punës”

”Nuk është faji im”

”Nuk mundem”.