Alketa Vejsiu është një personazh i dashur për publikun shqiptar sepse gjithnjë ka drejtuar programe që kanë në qendër argëtimin e publikut. Por sa e njohim Alketën në jetën e saj personale? Aspak thuajse, pasi ajo është mjaft e rezervuar për këtë pjesë dhe nuk flet mbase kurrë për këtë pjesë. celebrimi i martesës së saj në u bë në masa të rrepta dhe nuk doli kurrë asnjë fotografi. Shumë pak dihet edhe për bashkëshortin e saj. Prezantuesja ka thënë që ai është dashuria e jetës së saj por pa zbuluar asgjë më shumë për identitetin e tij apo detaje të tjera

. Por, “Tabloid” ka zbuluar se Alketa Vejsiu dhe bashkëshorti i saj, Ardiani, kanë plot 15 vite diferencë, ajo 33 vjeçe dhe ai 48 vjeç. Moderatorja dhe biznesmeni kanë lidhur kurorë në vitin 2006 në periferi të Tiranës dhe kanë dy fëmijë së bashku, vajzën Nicole dhe djalin Lionel.