Është vërejtur që zakonet që i kanë  njerëzit idiot, nuk i kanë edhe njerëzit inteligjentë, transmeton arbresh.info.

Pa pasur nevojë të bëhen teste të inteligjencës zakonet tona tregojnë pa folur këtë aftësi.

Këto janë këto zakone:

  1. Njerëzit idiot i fajësojnë të tjerët për gabimet e tyre – kjo tregon mungesë profesionalitetit dhe papërgjegjshmëri. Nëse zakonisht tentoni ta vini fajin te të tjerët dhe t’u ikni detyrimeve ka shumë gjasë që jeni në këtë kategori. Kjo tregon gjithashtu që keni një nivel të lart të arrogancës dhe kurrë nuk do të mësoni nga gabimet tuaja.
  2. Njerëzit idiot gjithmonë insistojnë se ata kanë të drejtë – kjo nuk tregon veç mungesë inteligjence, por edhe pamaturi në debat. Njerëzit që duan ta fitojnë me çdo kusht debatin nuk përdorin arsyen për të fituar por sulmet personale.
  3. Njerëzit idiot u qasen konflikteve me dhunë dhe agresivitet – njerëzit jo inteligjentë ditë t’i zgjidhin konfliktet veç në përmes formës më primitive. Inteligjenca e tyre ngjason me inteligjencën e adoleshentëve.
  4. Injorantët i shpërfillin ndjenjat e të tjerëve – njerëzit inteligjentë janë shumë më të solidarizuar me vuajtjet dhe dhimbjet e të tjerëve. Sensi i tyre i moralitetit dhe i se drejtës rrjedh nga inteligjenca.
  5. Njerëzit idiot mendojnë se janë më të mirë se të tjerët – karakteristikë e njerëzve jo është pa dyshim edhe arroganca.