Rrënja e xhenxhefilit është përbërës natyral, që janë vlerësuar që nga kohërat antike për efektin e tij kundër inflamacioneve, vepron si analgjetik dhe posedon përbërës detoksues

Për më shumë, përdoret në lehtësimin e problemeve të tretjes, kundër baktereve dhe si diuretik.

Është ilaç antik shtëpiak kundër sëmundjeve, që prekin sistemin urinar, përfshirë gurët në veshka.