Forcat e sigurisë së Arabisë Saudite kanë ndaluar një sulm që ishte planifikuar të ndodhte në Xhaminë e Shenjtë në Mekë.

Operacioni ishte planifikuar nga një grup i bazuar në tre vende, një në Xhide dhe tjetra në Mekë.

Operacioni i parë u pengua në Mekë në rrethin e lagjes Usjele, ndërsa i dyti u pengua në lagjen Exhjad Al-Mesafi që ndodhej brenda zonës qendrore të Xhamisë së Madhe në Meke.

Bombarduesi vetëvrasës i cili ishte fshehur në një shtëpi në lagjen Jeddah hapi zjarr ndaj shërbimeve të sigurisë, duke refuzuar t’i përgjigjej thirrjeve të sigurisë për dorëzim për tu sulmuar nga forcat e sigurisë pasi ai hapi zjarr ndaj forcave të sigurisë.

Gjashtë vetë u plagosën dhe pesë anëtarë të forcave të sigurisë u plagosën lehtë. Forcat e sigurisë arrestuan pesë nga të akuzuarit, përfshirë një grua, dhe aktualisht po hetohen, thuhet në deklaratën e Zëdhënësit të ministrisë së Brendshme.