Vasiliusi tërbohet dhe vendos të hakmerret ndaj Ertugrulit.

Turguti me ushtarët e tij ndodhen brenda në kala.

Helena merr vesh planin e tyre.

Mes grave të kampit është rikthyer harmonia.