Ministrja e Arsimit dhe Shkencës prof. Dr. Renata Deskoska dhe Ministri i Shëndetësisë Dr. Arben Taravari, zhvilluan një takim pune me përfaqësuesit e nismës qytetare “5 deri 12”, transmeton TetovaSot.

Në takim, është theksuar se Ministria e Arsimit dhe Shkencës do të përfshijë përfaqësues të iniciativës qytetare “5 deri 12” në grupet e punës që do të formohet për ndryshimin e Ligjit për Arsimin Fillor dhe të Mesëm dhe Ligjit për libra shkollorë .

Ministrja Deskoska informoi përfaqësuesit e nismës qytetare “5 deri 12”, se Strategjia e Arsimit nga 2017- 2021, e cila është në përgatitje, me kusht që një sërë aktivitetesh për të përmirësuar aksesin për personat me aftësi të kufizuara.

Një nga prioritetet e Ministrisë së Shëndetësisë në periudhën e ardhshme do të jetë për të rritur shërbimet shëndetësore për njerëzit me aftësi të kufizuara, aftësi të kufizuara dhe nevoja të veçanta.

Të dyja palët në përfundimin se duhet takime të rregullta që kanë për qëllim zgjidhjen e problemeve të përditshme me të cilat ballafaqohen personat me aftësi të kufizuar në vend./TetovaSot/