Kompania amerikane Space X ka dërguar me sukses 10 satelitë për kompaninë e komunikimit Iridium në orbitë duke përdorur raketat Falcon 9.

Ashtu siç ishte programuar, satelitët u lëshuar nga Vandenberg Air Force Base në Kaliforni. Siç ishte planifikuar, ajo u kthye në një mjet lundrues në Oqeanin Paqësor.

Space X ka rikthyer me sukses disa raketa si në tokë dhe në ujë, si pjesë e përpjekjes së saj për të ulur koston e fluturimeve hapësinore dhe ripërdorimin e përbërësve shumë milionë dollarëshenë vend të hedhjes së tyre në oqean pas nisjes.

Në total Space X, e cila drejtohet nga miliarderi Elon Musk, do të lëshojë një seri prej 75 satelitësh për konstelacionin e satelitëve të Iridum, Iridium Next by 2018.

Projekti 3 miliardë dollarë është një përpjekje për të përmirësuar rrjetin komunikues botëror të Iridium.