Analisti Arsim Sinani duke komentuar lëvizjet e fundit të Aleancës për BDI dhe Qeverisë së Zoran Zaevit në përgjithësi ka shkurar: “Dita Y, kryeministri Zoran Zaev pasi e përgatiti terrenin nëpërmjet Ali Ahmetit e priti dashurinë e re, Menduh Thaçin. Me gjasë profecia do i realizohet me 1 deputet do hyj në Qeveri. Në vend të ndonjë vendimi pozitiv për shqiptarët Zoki, na ofron strumiçki ajvar, me afat të skaduar”.