Gurët e veshkave nuk janë asgjë më shumë sesa depozitime të mineraleve në organin e veshkës. Ky problem shëndetësor mund të jetë pasojë e mbipeshës, dehidratimit, stilit të jetesës dhe regjimit ushqimor, aq sa mund të ndikohet dhe nga trashëgimia gjenetike.

Kur veshkat nuk funksionojnë si duhet, kristalet e kripës e mineraleve të tjera marrin formën e gurëve të vegjël duke shkaktuar jo pak shqetësime e dhimbje. Për fat të mirë, kah trajtimeve të specializuara ekziston një mënyrë natyrale që përmirëson funksionin e veshkave.

Bikarbonati prodhohet natyrshëm në trup dhe nevojitet për funksionimin e shëndetshëm trupor. Megjithatë, tek disa njerëz, veshkat dështojnë në funksionin e tyre për të menaxhuar nivelet e bikarbonatit. Sipas Positive Med kjo gjë ndodh kur trupi është shumë acidic.
Si ndihmon soda e bukës?

Sipas Positive Med, kur bikoarbonati (soda e bukës) merret përmes rrugëve të jashtme. Edhe nëse veshkat dështojnë të menaxhojnë nivelet e bikarbonatit, trupi ende do e marrë atë përmes dozës së sodës së pjekjes ( gjysmën e një lugë çaji). Ditën tjetër, duhet të përzieni 1.5 litra ujë me një lugë çaji sode buke dhe një gjysmë lugë çaji kripë. Ju duhet të pini përzierjen çdo ditë.