Qyteti i Përmetit ka mbetur pa energji elektrike pasi ka shpërthyer transformatori që furnizonte zonën.

OSHEE-ja ka bërë të ditur se në kushtet kur vendi është përfshirë në temperatura të larta, mbi 40 gradë celsius, duke sjellë një rritje të konsumit të energjisë elektrike mbi ato normale te sezonit në N/stacionin elektrik të Përmetit transformatori 110/10kV 5.6MVA prodhim i vitit 1954 si pasoje e vjetrimit të izolacionit dhe temperataures se larte eshte demtuar duke lene pa energji elektrike per momentin konsumatoret e këtij qyteti.

Ne kete situate emergjente me daljen jashte pune te ketij transformatori , OSHEE nepermjet brigadave te gadishmerise dhe likujdimit te avarive  ka marrë te gjitha masat tekniko-organizative qe

• Përmes lidhjeve unazore do te realizoje rikonfigurime skemash ne anen 10kV per te furnizuar me energji elektrike konsumatoret e qytetit te Permetit brenda 1 ore

• Stabilizmin e situates teknike ne vete ne N/stacionin  i Permetit brenda 24 oreve.