Guvernatori i Nju Jorkut ka shpallur gjendjen e emergjencës në metronë e qytetit që nuk fle kurrë.

Sipas guvernatorit metroja është shumë e vjetruar dhe shpesh ka sjellë probleme, ndërsa kanë ndodhur edhe dëmtime.

Për këtë arsye, është shpallur dhe emergjenca, ndërsa kërkohet ndërhyrje për ta rindërtuar atë.