Një gjykatë ruse e ka shpallur të dyshuarin kryesor për vrasjen e kreut të opozitës,  Boris Nemtsov, fajtor.

Zaur Dadayev goditi ish zëvendëskryeministrin, një kritik vokal i Presidentit Vladimir Putin, në shkurt të vitit 2015 pranë Kremlinit.

Ai dhe katër të pandehur të tjerë, të gjithë çeçenë,  pretendojnë se u ishte premtuar një shpërblim i majmë monetar,  për ta vrarë atë.

Të afërmit e tij kanë frikë se kushdo që urdhëroi vrasjen nuk do të gjendet kurrë.