Pronari dominant i “Stopanska Banka Shkup” është në bisedime serioze për shitjen e saj dhe se pritet që procesi të përfundojë deri në fund të vitit.

Konsultant në procesin e shitjes është banka me renome zvicerne “Kredit Suisse”, ndërsa blerësi është një bankë e mirënjohur ndërkombëtare me seli në Belgjike, shkruan portali Faktor, duke u thirrur në burime të sigurta.

Siç mësohet aksionet bankare do të kenë në çmim të mirë. Fitimet vjetore të saj janë rreth 40 milionë euro.