Ka eksperimentuar pa fund me stilin, sidomos në performancat e saj, që përherë kanë qenë interesante dhe ndryshe nga ato të kolegeve të saj

Adelina Ismaili jo një herë, por gjithherë ka tentuar ti thyej tabutë dhe klishetë që ishin krijuar në skenë.

Bukuroshja që në adoleshencë tregoj se është ndryshe dhe se nuk i mungon guximi për të provuar gjëra të reja.

Në Kosovë para saj askush nuk ka dalë të këndoj me fustan nusesh e me vello në kokë.

Këtë Adelina e bëri kur ishte ende adoleshente dhe paraqitja e saj u duk interesante, e nga disa pak e çuditshme, shkruan “Kosovarja”.