Më shumë se 100 njerëz kanë humbur në në një rrëshqitje të tokës në provincën Sichuan në jug-perëndim të Kinës, thonë mediat shtetërore.

Rreth 40 shtëpi u shkatërruan në fshatin Xinmo në qarkun Maoxian, pasi ana e një mali u rrëzua rreth orës 06:00 lokale.

Tani është duke u bërë një operacion shpëtimi për të gjetur dhe shpëtuar të zhdukurit.

Fotot e publikuara nga gazeta e përditshme e People’s tregojnë se buldozerët po lëvizin në tokë dhe gurë të mëdhenj si përpjekja e shpëtimit vazhdon.

Rrëshqitja e tokës bllokoi një shtrirje prej dy kilometrash (1.2 milje) të një lumi, njoftoi agjencia e lajmeve Xinhua, duke cituar zyrtarët lokalë.

Rrëshqitjet e dheut janë një rrezik i rregullt në rajonet malore të Kinës, sidomos gjatë shirave të mëdha.