Rilindja Demokratike Kombëtare e udhëhequr nga kryetari i RDK-së Vesel Memedi po sjell njerëz të rinjë në pozitat udhëheqëse të partisë. Prurjet e reja kanë për qëllim avancimin dhe zhvillimin e RDK-së dhe se rol kyç do të ketë rinija thonë burime nga RDK.

Deri më tani RDK ka zgjedhur kryetarët të rinjë në degët e Shkupit, Kumanovës, Ohrit, Vrapçisht, të cilët janë profesionist dhe të rinjë që të mund të japin kontribut për RDK-në dhe para se gjithash kontribut kombëtar.

Prurjet e reja të RDK-së pritet të ketë së shpejti në degën e RDK-së në Tetovë, Manastir, Strugë, Kërçovë, Dibër.

Deri më tani me degët RDK-së në komunat: Gostivar, Kumanovë, Vrapçisht, Shkup, udhëheqin:

Afrim Iljazi – Gostivar

Zulhajrat Demiri – Vrapçisht

Berat Abdullau – Shkup

Premtim Iseni – Kumanovë

Burim Salihu – Ohër.

Vlen të theksohet se RDK-së i janë bashkuar veteranët e UÇK-së, i cili Fejzulla Arifi është zgjedhur sekretar dege në Kumanovë