Pas 18 vjetëve, besimtarët myslimanë të Mitrovicës e falën namazin e Bajramit tek vendi ku dikur ishte Xhamia e Ibrit në pjesën veriore të qytetit.

Qytetarët u shprehën të lumtur që pas 2 dekadash u dëgjua ezani në këtë vend.

“Vërtetë jemi të kënaqur që për herë të parë falum Bajramin në Pjesën Veriore të Mitrovicës dhe mendoj dhe ashtu dëshirojmë që Bajramin tjetër ta falim në Xhaminë e re”, tha një qytetar për Klan Kosovën.

Ndërkohë mendohet se edhe më tutje besimtarët të mund t’i kryejnë ritet fetare në këtë vend.

“Mendojmë që edhe ditëve të xhumasë të falet xhumaja në këtë vend”, tha hoxha Izet Feka.