Presidenti rus, Vladimir Putin zhvilloi një vizitë në Krime, gadishulli ukrainas i aneksuar nga Rusia në 2014, një veprim i denoncuar nga ana e Kievit si shkelje e sovranitetit të Ukrainës.

Në Krime, Putin vizitoi qendrën verore legjendare për të rinjtë, Artek, ish-vitrinë e rinisë sovjetike që shtrihet në brigjet e Detit të Zi, sipas një deklarate të Kremlinit.

“Para pak kohësh, Artek po jetonte kohë mjaft të vështira. Por tani është duke u rilindur si një kamp ndërkombëtar pushimesh”, deklaroi presidenti rus, në një fjalim para të rinjve që ndodheshin në këtë qendër turistike.

T mobile In article [4] Laor

Pas shpërbërjes së Bashkimit Sovjetik në 1991, Artek si edhe Krimeja mbetën pjesë përbërëse e Ukrainës së pavarur, duke pritur fëmijë ukrainas dhe që u gjet në 2009 në prag të falimentimit. E rikthyer ruse në 2014 pas aneksimit të Krimesë, kolonia rihapi dyert duke nisur punime të konsiderueshme për rinovimin e zonës.